Παρεμβάσεις

President of the Republic of Cyprus at the 27th Annual meeting of the Joint Committee of COSPAS-SARSAT
June 14 2013
Limassol, 14 June 2013
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στην εκδήλωση για τα 100χρονα του Γυμνασίου Πεδουλά
May 26 2013
ίναι με μεγάλη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση της Επιτροπής Εκδηλώσεων για τα 100χρονα του Γυμνασίου Πεδουλά, να παρευρεθώ και να χαιρετίσω αυτή την εξαιρετική και αξιέπαινη εκδήλωση, στην όμορφη και φιλοπρόοδη κοινότητά σας. Σας τιμά το γεγονός ότι αισθανθήκατε την ανάγκη να οργανώσετε τις λαμπρές αυτές εκδηλώσεις για να τιμήσετε τους πρωτεργάτες που συνέτειναν στη μακρόχρονη και ομαλή λειτουργία του Γυμνασίου του Πεδουλά.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή των εγκαινίων της πλατείας στην Έμπα
May 26 2013
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εγκαινιάζω ένα έργο, όχι βεβαίως οικειοποιούμενος έργα των προγενεστέρων Κυβερνήσεων, αλλά για να διατυπώσω το συνεχές ενδιαφέρον που πρέπει να παρατηρείται από την εκάστοτε Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές ενδυναμώνοντας έτσι τους δεσμούς μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής Κυβέρνησης.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΤΥΚ, Σάββατο 25 Μαϊου 2013
May 25 2013
Αγαπητοί Σύνεδροι, Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, για την ευκαιρία που μου δίνεται να προσφωνήσω το Παγκύπριο Συνέδριο της Ένωσης, εν μέσω μιας πραγματικά ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου για την κυπριακή οικονομία
Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 15ο Συνέδριο του ΔΗΣΥ
May 13 2013
Το όραμα μου, που είναι και δικό σας, είναι να μετατρέψουμε την Κύπρο μας σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό κράτος, με κύρος, αξιοπιστία και έντονη παρουσία στα ευρωπαϊκά και διεθνή δρώμενα.
Χαιρετισμός του προέδρου της Δημοκρατίας στην 3η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου
May 10 2013
9 Μαϊου 2013 Παραλίμνι
10th ANNIVERSARY OF THE ESTABLISHMENT OF THE CYPRUS JEWISH COMMUNITY
May 9 2013
DDRESS BY THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF CYPRUS H.E. NICOS ANASTASIADES
Address by the President of the Republic of Cyprus Tel Aviv Business Forum
May 7 2013
It is my great pleasure and privilege to address today the distinguished members of the Business Communities of Israel and Cyprus.
CYPRUS SHIPPING CHAMBER, 24th ANNUAL GENERAL MEETING
April 26 2013
ADDRESS BY H.E. THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF CYPRUS MR. NICOS ANASTASIADES
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αγγελόπουλου, «Ύμνος Ελευθερίας»
April 25 2013
Το βιβλίο του Ανδρέα Αγγελόπουλου «Ύμνος Ελευθερίας, Μνήμες του Ανδρέα Αγγελόπουλου από τον Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959», συνιστά την απάντηση του Ανδρέα στην επιθυμία πολλών φίλων και συναγωνιστών του, που ζητούσαν να πληροφορηθούν άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες του ηρωικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ιδιαίτερα από τον τομέα της πόλης και της επαρχίας Λεμεσού...
Μέτρα για επανεκκίνηση της οικονομίας
April 19 2013
Θέλω με ιδιαίτερη έμφαση να τονίσω πως για να πετύχουμε την επανεκκίνηση ης οικονομίας, και αλλά και την έξοδο από την κρίση το συντομότερο δυνατό, δεν μπορεί παρά με αυστηρή συνέπεια να τηρήσουμε τις όποιες υποχρεώσεις έχουμε αναλάβει μέσα από τη δανειακή σύμβαση.
Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη
April 14 2013
Η ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης και κατάληξης στη δανειακή σύμβαση θέτει τέρμα στην αβεβαιότητα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 38η Πορεία Χριστοδούλας
April 14 2013
Με ιδιαίτερη συγκίνηση χαιρετίζω την 38η Πορεία Χριστοδούλας. Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλο το προσωπικό του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου για την οργάνωση της σημερινής πορείας και για το πολύμορφο γενικά έργο που με θρησκευτική αφοσίωση επιτελούν.
Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
April 12 2013
Στην ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι της Κύπρου με την παραχώρηση επιπλέον βοήθειας θα αναφερθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε επιστολές που θα αποστείλει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ θα απαντήσει και στην επιστολή Ντράγκι, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 16ο Συνέδριο της ΔΕΟΚ
April 12 2013
Βρισκόμαστε ενώπιον κρίσιμων συνθηκών, αλλά και των πιο κρίσιμων αποφάσεων που χρειάστηκε να λάβει η κυπριακή πολιτεία μετά την καταστροφή του 1974 από την τουρκική εισβολή.
Έργο ανεύθυνων είναι οι φήμες περί κουρέματος στον Συνεργατισμό
April 6 2013
Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ημερίδα με θέμα: «Ο Εθνάρχης Μακάριος ως Πολιτικός Αρχηγός του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959»
April 6 2013
Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση και με ιδιαίτερη τιμή προσφωνώ την ημερίδα με θέμα: «Ο Εθνάρχης Μακάριος ως Πολιτικός Αρχηγός του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959».
Δήλωση Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την Ορκωμοσία των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής
April 2 2013
Ο διορισμός και η ανάληψη των καθηκόντων σας δεν αποτελεί παρά το ελάχιστο που οφείλει το κράτος προς τους πολίτες του.
Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Οικονομία
April 1 2013
Μέτρα που έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός των επόμενων 15 ημερών ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη
March 17 2013
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Πριν από δεκαπέντε μέρες μου αναθέσατε την ηγεσία της χώρας. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου σας υποσχέθηκα ότι θα πράξω τα πάντα προκειμένου να αντιμετωπίσω τη βαθιά οικονομική κρίση στην οποία η πατρίδα μας οδηγήθηκε. Ταυτόχρονα είχα δεσμευτεί πως με συνέπεια και με τη γλώσσα της αλήθειας, όπως έμαθα και με ξέρετε, θα απευθύνομαι σε σας χωρίς τη δειλία του πολιτικού κόστους.
Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη
March 16 2013
Είναι καλά γνωστό ότι η βαθιά οικονομική κρίση και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθαμε ως χώρα δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου. Η ίδια έκτακτη ανάγκη και η κρισιμότητα των στιγμών δεν μου επιτρέπουν, όπως και δεν επιτρέπουν σε κανένα, να μπούμε στη λογική της επίρριψης ευθυνών.
Kάλεσμα ευθύνης σε όλους τους συμπολίτες μας
February 13 2013
Η αλλαγή ξεκινάει απόψε. Από αυτόν εδώ το χώρο. Από αυτήν τη μαζική και ιστορική συγκέντρωση. Η αλλαγή ξεκινά από σας και τις εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας, όπου ιδεολογικά και αν ανήκουν, που όλοι μαζί αποφασίζουμε να γυρίσουμε σελίδα.
Ομιλία Νίκου Αναστασιάδη για τους προϋπολογισμούς 2013
December 18 2012
Η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις κορυφαίες λειτουργίες του κοινοβουλίου.
Ομιλία Νίκου Αναστασιάδη στη Διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ
November 24 2012
Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τη σημαντική συνεισφορά του Δημοκρατικού Κόμματος και του ιστορικού του ηγέτη Σπύρου Κυπριανού στην αναγέννηση της οικονομίας μετά την εισβολή του 1974. Όπως και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει και την ανεκτίμητη συμβολή του κόμματος και της Κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου στο νοικοκύρεμα της οικονομίας και την χωρίς δυσκολίες ένταξη της Κύπρου στο Ευρώ.
«Ο Λόγος στους Δημιουργούς»
November 8 2012
Περνάμε δύσκολους καιρούς. Το ξέρουμε όλοι. Εξαιρετικά δύσκολη η οικονομική κατάσταση. Η μεγάλη στενότητα είναι ακόμα μπροστά μας.
Δήλωση Νίκου Αναστασιάδη στα διεθνή ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι
October 18 2012
Δράττομαι της ευκαιρίας για να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες.
Συγκλονιστική παρέμβαση του Ν. Αναστασιάδη στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι
October 18 2012
Προκλήσεις που απαιτούν απαντήσεις, και για μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η μόνη καθαρή απάντηση είναι: Περισσότερη Ευρώπη. Περισσότερη Ευρώπη για τα κοινά προβλήματα και περισσότερη Ευρώπη για τις προκλήσεις που κάθε χώρα αντιμετωπίζει ξεχωριστά.
Παρέμβαση Προέδρου για το πρόγραμμα εθελοντισμού «Η Φωνή σου Μετρά»
October 13 2012
Η απόσταση μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας και πολιτικών και πολιτών αποτελεί ένα από τα σύγχρονα προβλήματα που μαστίζουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και βρίσκει έκφραση στην ολοένα αυξανόμενη αποχή από τις πολιτικές διαδικασίες.
Επείγουσα η έκκληση για εθνική συνεννόηση
September 6 2012
Αντιπαρερχόμενος τις όποιες προσωπικές πικρίες που εύλογα προκάλεσαν αχρείαστα σχόλια και κριτική των τελευταίων ημερών, αναλαμβάνω σήμερα μια νέα πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση που έπληξε και πλήττει τη πατρίδα μας.
Ομιλία Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη στο Ανώτατο Συμβούλιο
March 17 2012
Η Κύπρος χρειάζεται μια νέα ηγεσία που να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Που να παίρνει τολμηρές αποφάσεις. Που να φέρει αλλαγές.