Συνεντεύξεις

Θέλω να αφήσω τη σφραγίδα μου
February 3 2013
Είναι μόνο 9:30 το πρωί αλλά στον πέμπτο όροφο της Πινδάρου επικρατεί αξιοσημείωτη κινητικότητα. Οι δυο γραμματείς, στριμωγμένες πίσω από ένα μάλλον άβολο γραφείο, απαντούν στα τηλέφωνα που κτυπούν συνέχεια, ένας νεαρός βουλευτής μιλά στο κινητό του, ενώ κάποιοι άλλοι μπαινοβγαίνουν κρατώντας φακέλους.
Πιστεύω ότι οι εκλογές θα είναι ενός γύρου
February 3 2013
Η εκλογή από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι στόχος απολύτως εφικτός. ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουμε πως ένα κράτος οικονομικά αποδυναμωμένο, δεν είναι σε θέση να υπερασπίσει εθνικά συμφέροντα
Δεν εγκατέλειψα τις θέσεις μου
February 3 2013
Στη δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα αφήσει τη σφραγίδα της και στην οποία θα συμμετέχουν και νέοι επιστήμονες αλλά και μη κομματικά πρόσωπα, δεσμεύεται ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Εκφράζει την πεποίθηση ότι μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ και στο Κυπριακό δηλώνει βέβαιος ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις θα βρεθούν οι τρόποι που θα αμβλύνουν τις ανησυχίες από τη λειτουργία ενός διζωνικού, δικοινοτικού κράτους.
Έτσι θα κυβερνήσω
January 27 2013
Ο Νίκος Αναστασιάδης αναλύει στην «Αλήθεια» τις προτεραιότητες των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης του. Θα εκπλήξω ευχάριστα όσους με αμφισβητούν τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
Αν κάποιοι ενσυνείδητα οδήγησαν στην καταστροφή, δεν θα αναλάβουν μόνο πολιτικές ευθύνες
January 13 2013
Απορρίπτει ότι εκβίασε ή απείλησε τον Δημήτρη Χριστόφια με τις επιστολές του για την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών υπογραφής μνημονίου...
«Δεν υπόσχομαι, δεσμεύομαι»
January 1 2013
«Δεν θεωρώ ότι είναι σοβαροί όσοι ισχυρίζονται ότι είτε θα είναι υποψήφιοι για υπουργοποίηση ή άλλως πως» Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δεσμεύεται ότι, εάν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, του χρόνου έτσι καιρό τα πράγματα θα είναι καλύτερα από φέτος.
Έχουμε στρατηγική για έξοδο από την κρίση
November 18 2012
«Αντί να πράξουμε όπως η Ιρλανδία, μείναμε την τελευταία στιγμή και με δημόσιες δηλώσεις προχειρολογούμε», δηλώνει στην «Κ»
Στίγμα μου ότι ξεπέρασα τα βαρίδια του παρελθόντος
November 12 2012
Έχω κάθε λόγο να θέλω να αφήσω το στίγμα ότι έχω υπερβεί τις κομματικές αγκυλώσεις που έχουν επισωρεύσει τις παθογένειες του σημερινού συστήματος
Αναστασιάδης στην «Κ»: Θα κάνω τομές, θα κόψω και τον μισθό μου
September 9 2012
Δέσμευση για κατάθεση προτάσεων στο Κυπριακό μόνο αν έχουν το 75% του Ε.Σ. «Δεν θα περιφρονήσω ποτέ την αντιπολίτευση, η οποία θα είναι κομμάτι του διαλόγου», δηλώνει στην «Κ» ο Νίκος Αναστασιάδης.
Νίκος Αναστασιάδης: «Θα αφήσω τη σφραγίδα μου»
July 23 2012
«Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η οποία με ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία θα μπορεί από την επομένη των εκλογών, να αναλάβει και το βάρος της διακυβέρνησης, με μέτρα που θα υλοποιούνται άμεσα και όχι με υποσχέσεις που θα παραπέμπονται σε χρόνο απροσδιόριστο»